Områden i Stockholm

Affärsöverlåtelse.se är i dagsläget en sajt sprungen ur områdena kring Stockholm. Men, vi är inte så pass naiva att vi tror att Stockholm är allt när det kommer till att driva verksamhet! I framtiden kommer vi att utveckla områden vi tipsar och skriver om, men för nuvarande kan vi följaktligen presentera de mest eftertraktade områdena i Storstockholm och vad som särskiljer just dessa från varandra. Vi har emellertid listat tips på kompetenta företagsmäklare för andra orter under “Vilken företagsmäklare?” (där vi även tipsar för Stockholm), och de kan hjälpa dig med att välja just de geografiska område din verksamhet behöver för att kunna frodas på allra bästa vis. Har du tips på något område vi har missat? Kanske i Sverige, eller rentav i Stockholm? Dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter genom att kontakta oss.

Kungsholmen

Besjunget av Mauro Scocco, Kungsholmen är en sällsynt liten pärla i Stockholm.  Ön är vacker som få och uppdelad i fem stadsdelar: Kungsholmen, Marieberg, Fredhäll, Kristineberg Hornsbergs strand och Stadshagen. Den utgör huvuddelen av stadsdelsområdet Kungsholmen, som även innefattar de fina Essingeöarna. I och med att det är tätt med affärslokaler och bostadsrätter så är Kungsholmen sannerligen ett attraktivt ställe i Stockholm. En genomsnittlig vuxen kungsholms-bo tjänar 391 000 kr om året, bara det är väl skäl nog att ha lokaler på Kungsholmen?

Södermalm

Södermalm är Stockholms Brooklyn, New York! Trendigt, fullt av liv och designtokigt. Ja, här bor de flesta av stadens hippa invånare och med det följer även fräcka butiker, som fokuserar såväl på ekologiskt, design och mode. Med sin lite yngre demografi är Södermalm ett väldigt bra ställe att öppna en butik i. Särskilt om du tänker dig en affärslokal eller verksamhet som inriktar sig på den lite mer trendkänsliga klicken, så är det definitivt på Södermalm du ska vara!

Vasastan

Vasastan är en stadsdel belägen mitt i Stockholms innerstad. Här finns det mycket vackra byggnader, parker och –  kanske främst –  den oslagbart vackra utsikten över Karlbergssjön. Det kallas i folkmun för “Stockholms lilla Paris”, en titel Vasastan förtjänat genom ett stort utbud av restauranger, caféer, butiker och andra typer av attraktiva affärslokaler. Detta stora utbud och sitt centrala läge för Vasastan till en riktig pärla för aspirerande verksamheter. Vasastans spridda demografi gör att de flesta typer av verksamheter fungerar ypperligt där.

Östermalm

Vackra Östermalm har mycket att erbjuda, särskilt om du tycker om det goda livet. Här frodas mode, vackra restauranger och exklusiva butiker. Arvet av det goda livets anhängare har emellertid gjort att Östermalm har etablerat en fantastisk kundklientel – hit kommer kunder när de vill handla fint, gediget och bra. Om din verksamhets ledord är “lyx”, “gediget” och “kvalitet” tycker vi definitivt att du ska satsa på Östermalm.